Oma Raitti

Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuus seloste koskee Oma Raitti –palvelua osoitteessa https://omaraitti.fi

Oma Raitti -palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta. Laki edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia. Tämä tarkoittaa, että sivuston on täytettävä Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1 -kriteeristössä esitettyjen vaatimusten tasot A ja AA.

Omaraitti.fi-sivusto on julkaistu vuonna 2019 ja tämä saavutettavuusseloste 2.11.2020. Sivuston saavutettavuuden on arvioinut Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri yhteistyössä sivuston teknisten toimittajien Visma Consulting Oy:n ja Istekki Oy:n kanssa.

Omaraitti.fi -sivuston saavutettavuuden tila

Omaraitti.fi -sivusto täyttää suurelta osin lain edellyttämät vaatimukset.

Saavutettavuudessa olemme tunnistaneet seuraavat puutteet:

  • Kaikki ruudunlukijat eivät lue virheilmoituksia.

Olemme laatineet suunnitelman ja aikataulun, joiden mukaisesti muutamme keskeiset asiointiin liittyvät tiedot saavutettaviksi. Muutokset toteutetaan vuoden 2021 aikana. Lisäksi koulutamme henkilöstöä tuottamaan sisältöä saavutettavasti ja seuraamme sivuston saavutettavuuden tilaa jatkuvasti.

Palaute ja yhteystiedot

Huomasitko saavutettavuuspuutteen sivustollamme?

Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Vastaamme palautteeseesi 14 päivän sisällä. Sinulla on oikeus perustellusta syystä saada saavutettavassa muodossa tiedot, jotka tarvitset etujesi, oikeuksiesi tai velvollisuuksiesi selvittämiseksi tai toteuttamiseksi. Jos et saa näitä tietoja verkkopalvelustamme saavutettavassa muodossa, voit tehdä pyynnön alla olevalla palautelomakkeella tai lähettämällä sähköpostin alla olevaan sähköpostiosoitteeseen. Vastaamme pyyntöösi 14 päivän sisällä. Jos pyyntö koskee laajaa sisältöä, voimme jatkaa vastausaikaa enintään kahdella viikolla. Ilmoitamme sinulle, jos vastausaikaa jatketaan. Jos emme toimita tietoja saavutettavassa muodossa, laadimme sinulle siitä kirjallisen perustellun todistuksen.

Sähköposti: kirjaamo@khsp.fi

Saavutettavuuskantelun ja -selvityspyynnön tekeminen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston yhteystiedot:

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Ohjeet kantelun tekemiseksi: https://www.saavutettavuusvaatimukset.fi/oikeutesi/